Wat is Business spiritualiteit?What is Business Spirituality

Ik ben zaterdag naar het JCI nationale congres geweest over Business Spiritualiteit. Mooi opgezet, grote sprekers, in de Janskerk en het Academiegebouw in Utrecht. Something old, something new,… Dat schiet me nu zo te binnen. Die prachtige oude gebouwen hebben toch een schitterende invloed op het thema en je gemoed. Wat er gezegd werd door Herman Wijffels, Ben Verwaayen en Salem Samhoud was vernieuwend en ook weer niet. Maar het raakte wel een snaar. Uiteindelijk maakt 1 persoon het verschil. Wat doe jij om jezelf, anderen en je omgeving elke dag een beetje prettiger te maken? Het prachtige spel van Eric Vloeimans, trompetist, die de stemming versterkte door zijn spel, de verbinding tussen de sprekers en de zaal. Want is dat niet uiteindelijk waar BS over gaat? Verbinding?

Voel jij je verbonden met je werk, je collega’s, je vrienden en partner? Je kinderen, ouders, de maatschappij? Bijzonder hoe belangrijk het voor een ieder van ons is om je ergens bij te voelen horen en hoe weinig tijd we eigenlijk nemen van dag tot dag om die verbinding te voelen. En nee, Business Spiritualiteit hoeft wat mij betreft bepaald niet zweverig te zijn. Voor mij is het praktisch. Voor mij is het teruggaan naar het gevoel dat het goed is. Tevredenheid met wat er wél is. Doen waar jij voor gemaakt bent. Of dat nou een persoon of organisatie is. Een schoenenfabriek is in het leven om schoenen te maken, niet om winst te behalen. Maar in de drukte van alledag lijken we weleens uit het oog te verliezen waar het echt om gaat. Niet geld of macht of status, maar je goed voelen, goed doen. Wat je geeft, krijg je terug. En dat is ook de toon geweest van het congres: verandering en verbinding beginnen bij jezelf, als jij er niet voor open staat, hoe kan iemand je dan bereiken?

Ik nodig je uit om vandaag een keer 1 minuut te nemen om je verbonden te voelen met iets of iemand. Kies maar: je werk, partner, de natuur, je mede-filegenoten, project, kinderen… Houd gewoon 1 minuut even je mond, adem rustig door en voel je verbonden, voel dat je hier en nu op deze plek bent. Laat je hoofd maar razen, die krijgt de overige 23 uur en 59 minuten al. 1 minuutje terug naar je hart. Verrassend? Ik hoor het graag van je.

Bron plaatje: http://omnihorizon.com.sg/Products.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.