Aan het strandOn the beach

De natuur en in het bijzonder het strand heeft een bijzondere uitwerking op me. Ik voel me weer even een kind als ik met mijn laarzen in de branding sta, zandkastelen bouw of heel hard tegen de wind in schreeuw. Op een of andere manier brengt de zee en het strand me weer terug bij mijn kern. Gewoon lekker wandelen, je voetstappen in het zand zien en schelpjes zoeken, ik weet niet, het heeft een kalmerend en aardend effect. Juist die verlatenheid, niets dan de wind, water en zand, brengt me terug naar wat er eigenlijk speelt in mijn leven. En soms word ik daar blij van, soms juist boos of vrerdrietig. Maar op een of andere manier mag dat er aan het strand wel zijn, terwijl ik me thuis of op het werk groot houd. Die wiegende werking van de wind die aan je jas trekt, heerlijk! En dan vooral als het koud is, in november, zo guur dat je wangen rood worden en je handen gevoelloos. En dan na het wandelen een grote kop chocolademelk, met slagroom, want je hebt flink de calorie├źn eraf gewandeld.

De wind die je boosheid meeneemt als je schreeuwt (en daar mag het, want niemand kan je horen). Grappig he, hoe zoiets eenvoudigs en gratis je zo blij kan maken.

Heb jij ook van die dingen in je leven waar je warm en rustig van wordt? Ik hoop dat je ze lekker vaak doet, want juist de tijd nemen om die dingen te doen die je blij maken, maken meer ruimte en tijd voor de dingen die “moeten”.Nature and especially…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.