In je flow komen? Doe je ding!

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer eens getraind. Of eigenlijk: twee keer een uurtje Mindmap-me workshop op het Abvakabo congres, bij de TU Delft. Het congres ging over het nieuwe werken. Gustaaf van Power2improve, waar ik graag mee samenwerk, kwam met het voorstel om dit van hem over te nemen. Natuurlijk, hardstikke leuk! En het nieuwe werken, daar heb ik wel wat mee 🙂

Ja, Mindmappen kun je prima gebruiken voor het nieuwe werken. Kwestie van zorgen dat iedereen de mindmap in de maak kan zien en je kunt lekker aan de slag met zijn allen, ook al ben je fysiek niet bij elkaar. En hoewel ik rustig een blog kan vullen over mindmappen, wilde ik het eigenlijk hebben over mijn persoonlijke overwinning van vandaag.

Wat lekker om weer eens voor een groep te staan, ik was even kwijt dat dat me ook zoveel energie kan geven. Dat brengt me meteen bij de titel van deze blog: doe je ding!
Een van de deelnemers kwam na afloop naar me toe om me te laten weten dat ze mijn fysieke energie en bewegelijkheid niet verwacht had en waardeerde. Leuk om te horen! Krijg steeds vaker complimenten over dingen waar ik vroeger vooral commentaar op kreeg, van een oudere garde trainers en managers, van een organisatie waar ik niet paste. (herkenbaar? Dat je je in een keurslijf probeert te persen dat niet past en dan verbaasd bent als je uit de voegen barst van pure frustratie?)

Nu ik lekker in mijn vel zit en gewoon dingen op mijn manier doe, loopt het allemaal van een leien dakje. Zonder die bergen energie om het anders te doen, te conformeren aan de massa of mijn manier van doen te verstoppen.
Wat is het lekker om je eigen ding te doen! Wat een energie en flow ervaar je dan. En ja, lastige vragen blijven lastige vragen. Maar pareren dat je ineens kunt! En wat een power!

Ik heb mezelf verbluft vandaag. Niet omdat ik zo’n geweldige prestatie heb geleverd, zo’n fantastische trainer ben (ik kan zeker nog meer leren) maar gewoon omdat ik echt bij mezelf ben gebleven en mijn ding heb gedaan, gewoon zoals ik dat goed kan. Lekker zeg!

Waar ben jij trots op vandaag?

Met dank aan Kramam’s fotoblog: http://kramsmacros.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.