Social MediaSocial Media

Jep, inderdaad, social media. Het wordt steeds belangrijker. Waar doe je wel aan mee, waaraan niet? Hoe profileer jij je?

Roos Wouters heeft een mooi blog hierover geschreven, lees met me mee:http://blog.samhoudwomen.nl/het-nut-van-twitteren-met-je-linkedinnetjes/

Na een inspirerende workshop van Lenette Schuijt bij het JCI congres, word me steeds duidelijker hoe vérstrekkend de gevolgen zijn. Maar ook hoe al dat getwitter enorm kan helpen. Want een van de dingen die terecht werd opgemerkt zaterdag, is dat men deelt op sociale media zoals dat zelden nog in real life wordt gedaan. Die sociale media maken de drempel om hulp te vragen aan collega’s een stuk lager en zorgen voor minder gelaagdheid in een organisatie waar de directie een gesloten twitter introduceert. Buitengewoon interessant dat we dus kennelijk via internet zeer bereid zijn om informatie, kennis en ervaringen te delen! Gelukkig worden we er allemaal ook beter in om niet alles dubbel te delen, maar social media aan elkaar te verbinden, geen onzin meer te posten en gelukkig hebben we ook steeds meer tools in handen om zelf beter te filteren. Het is leuk om te spelen met al die mogelijkheden, om te zien dat er antwoorden komen op je vragen, dat er reacties zijn op je posts! Het is sneller, makkelijker, maar zeker niet per definitie oppervlakkiger, wel korter en krachtiger. Want 140 karakters zorgt er wel voor dat je meteen to the point komt.

Social media censureert zichzelf, daar geloof ik in. Want net als dat je iemand mijdt die je beledigd op de werkvloer, stop je ook met het volgen van die persoon op Twitter. Die netiquette werkt eigenlijk heel goed. Dus misschien zien we elkaar inderdaad minder IRL (in real life), gelukkig zijn we nog wel steeds bereid om te delen, te geven en elkaar een fijne verjaardag te wensen. Al blijf ik erbij dat ik me extra jarig voel als iemand een papieren kaartje stuurt, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.