Organisatieadvies

Ik ondersteun organisaties bij advies over gedrag van mensen. Dat klinkt breed en dat is het ook. Ik geloof dat de organisatie het systeem is dat bepaald wordt door de mensen die er werken. Cultuur, afspraken, gedrag en conflicten zijn hier allemaal onderdeel van.

Het merendeel van mijn relaties zijn MKB organisaties. Ik zit graag dicht bij het vuur en betrek het liefst alle relevante onderdelen. Binnen het MKB is de wendbaarheid van de organisatie vaak wat groter en dat past het meest bij me. 

Vragen die ik geregeld help beantwoorden liggen op het vlak van personeel en gedrag. Vragen als: wat zijn onze missie en visie? Welke kernwaarden passen daarbij en hoe werken we die uit naar concreet gedrag? We gaan naar zelfsturende teams. Hoe kunnen we deze transitie maken en wat hebben we als organisatie en medewerkers nodig? Uiteraard zijn er nog legio vragen te verzinnen. Wat geeft onze medewerkers stress en hoe houden we hun vitaliteit hoog? Ook in het kader van Duurzame inzetbaarheid en de ESF subsidie op dit vlak.

De kern is altijd: samen onderzoeken, oplossingen afwegen en pragmatisch inzetten. Mijn kracht ligt in het samen vinden van de oorzaak en met gedegen oplossingen het dilemma gericht aanpakken, op een leuke manier. Want plezier in werk vraagt ook plezier in verandering!