Training

Ik train mensen en teams voornamelijk op gedragsniveau, het merendeel van mijn trainingen hebben als thema (persoonlijk) leiderschap, communicatie of samenwerking. Dat varieert van gesprekstechnieken, tot diepgaande trainingen om jezelf beter te leren kennen. Van kernwaarden omzetten in gedrag tot het faciliteren van brainstorms of projectopstartinterventies. Trainingen zijn voor mij geen kennispraatjes, maar ervaren. Dingen doen, experimenteren, uit je comfortzone. Ik geef je handreikingen en daar ga je zelf mee aan de slag. Ik leer je geen trucjes, maar help je wel om jouw potentieel op het betreffende thema te ervaren. Ik geef je liever een hengel, dan een vis.

Werkwijze

Mijn kernwoorden zijn focus, inzicht en plezier. Focus begint met hoe je naar dingen kijkt. Hoe je iets ziet, bepaalt ook wat je precies ziet en welke waarde je hieraan geeft. Jouw waarneming en kader bepalen wat je ziet. Ik help mensen en organisaties om hetzelfde anders te zien. Vanuit een andere invalshoek of door een andere bril. Of juist om verschillende visies op iets bij elkaar te brengen.
Inzicht in wat nu precies het punt is in je organisatie, team of leven, geeft richting aan het komen van huidige situatie A naar gewenste situatie B. Zo simpel is dat, al vind niet iedereen dat makkelijk om te ervaren. Maar je weet wat ze zeggen: zonder wrijving geen glans.
Al geloof ik dat leren niet altijd leuk is, geloof ik wel dat leren makkelijker gaat als je plezier hebt. Ik heb daarom een speelse, provocatieve, maar toch sensitieve manier van werken me eigen gemaakt. Genieten van wat je doet en doen waar je van geniet is de sleutel tot gelukkiger leven in mijn ogen!

Na jaren in allerlei rollen adviseur te zijn geweest, vind ik dat het anders kan. Moet zelfs. Ik geloof meer in co-creatie, in samen weten we meer. Mijn stijl is coöperatief, confronterend, direct, flexibel, sensitief en analytisch. Ik geloof in zeggen waar het op staat, op wat ik observeer in het team of in hoe je dingen aanpakt. Dus, zoek je iemand om de sleur, het patroon te doorbreken? Iemand die eens met je mee kijkt en je die andere kant laat zien van je leven, team of organisatie? Behoefte aan focus, inzicht en plezier? Laten we dan een kopje koffie/thee drinken!

Ik gebruik een hoop verschillende trainingsmiddelen, van outdooractiviteiten, gedragsstijl methodieken als MapsTell en Insights Discovery en uiteraard een heel pakket aan modellen. Neem gerust contact met me op zodat we samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken. Ik werk zowel met eendaagse trainingen als langere trajecten, net wat jullie wensen zijn.